Цена:

Няма наличност

mbed NXP LPC11U24

 
mbed е ARM-базирана микроконтролерна развойна платка за бързо и лесно изграждане на прототипи. Изграден е с 32-битов ARM Cortex-M0 процесор NXP LPC11U24, който работи на 48 MHz и има 32 KB flash и 8 KB RAM. Платката може да се захранва през USB порта на компютъра, от външен захранващ източник - VIN (4,5V-9V) или от батерия - VB (2,4V-3,3V). Разполага с USB интерфейс, SPI, I2C, 6 аналогови входа, PWM, сериен UART, множество цифрови I/O, четири светодиода и бутон за рестартиране.
Използваният процесор в тази версия на mbed е с ниска консумация на ток и е много подходящ за проекти, които се захранват от батерия. Консумацията на mbed NXP LPC11U24, измерена при захранване с батерия на VB, e около 1-16mA.
В проекти, където са необходими повече производителност и/или допълнителни интерфейси (Ethernet, CAN, аналогови изходи и др.), може да се използва по-мощния mbed NXP LPC1768.
 
За създаване на приложения за mbed се използва безплатна уеб-базирана онлайн среда за разработване. Това означава, че може да се работи и с Windows, Linux и Mac, като не са нужни софтуери за програмиране и компилиране предварително инсталирани на компютър, а е достатъчно да се използва само уеб браузър (Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera).
Програмирането на mbed е много лесно и не изисква допълнителен програматор, трябва само да се постави вече сваления компилиран файл от онлайн IDE в паметта на mbed (визуализиран като flash устройство в компютъра) и да се натисне бутона за рестартиране, който е в средата на платката.
 
mbed има постоянно растяща обществена подкрепа, голям набор от библиотеки и примерни проекти, които спомагат за по-бързо и лесно изграждане на Вашите прототипи.
 
Комплектът съдържа:
  • Платка mbed – 1бр.
  • USB кабел А to mini-B 1,8м – 1бр.
  • Стикер с описание на портовете – 1бр.
 
Характеристики:
- Може да се захранва от USB, външен захр.източник 4,5V – 9V или батерия 2,4V - 3,3V
- Компактни размери: 54мм х 26мм
- Разстоянието между пиновете (2,54мм) позволява използване с прототипни платки Breadboard.
- Програмиране чрез влачене и пускане на файла във визуализирано като flash устройство mbed
- ARM Cortex-M0 микроконтролер с ниска консумация
- Вградени USB device, SPI, I2C, UART и др. интерфейси
- Лесен за употреба, безплатен онлайн web-базиран C/C++ IDE
- Голям брой библиотеки, примери и постоянно растяща общност

Допълнителна информация:
 
  • Арт.код: 2139
  • Производител: mbed - Англия
Всички цени са с включен ДДС.

Copyright © 2011 - 2019 Erelement.