Цена: 27.00лв

Няма наличност

Драйвер за стъпков мотор - A4988 /8V-35V/, Pololu

 
Драйвер за стъпков мотор с Allegro А4988. Позволява управление на един биполярен стъпков мотор, има защита от свръхток, регулируемо ограничаване на изходния ток и осигурява 1А на намотка (максимум 2А с допълниелно охлаждане). Захранва се с напрежение 3 – 5,5V за логическата част VDD и 8 – 35V за мотора VMOT.
 
Стандартно драйверът се свързва по начина изобразен на снимката по-долу. Чрез DIR се избира посока на въртене, а STEP контролира стъпките, като всеки импулс подаден на STEP съответства на една стъпка или микростъпка в посоката избрана от DIR.
 
Allegro А4988 позволява избор от пет различни по големина стъпки: пълна стъпка, половин стъпка, една четвърт стъпка, една осма стъпка и една шестнадесета стъпка. За пълна стъпка е достатъчнo драйверът да се свърже като на снимката, а за останалите микростъпки се използват входовете MS1, MS2 и MS3. Те имат вградени Pull-down резистори и може да останат свободни при използване с пълна стъпка. В таблицата са описани нивата, които трябва да се подават на MS1, MS2 и MS3, за да се избере големината на стъпката.
 
MS1
MS2
MS3
Големина стъпка
Low
Low
Low
Пълна
High
Low
Low
1/2 стъпка
Low
High
Low
1/4 стъпка
High
High
Low
1/8 стъпка
High
High
High
1/16 стъпка

 
Характеристики:
  • Малки размери - 20,3мм х 15мм
  • Опростен начин за управление на посоката, броя и размера на стъпките.
  • Поддържа пет различни по големина стъпки – пълна, половин, една четвърт, една осма и една шестнадесета.
  • Регулиране на изходния ток с помощта на потенциометър.
  • Защита от свръхток и прегряване.
  • Комплектът съдържа: платка драйвер, конектор мъжки 1 х 16 пина.
 
Важно: Монтирането и демонтирането на стъпков мотор към платката, когато тя работи, може да я повреди. Препоръчително е да се използва филтриращ кондензатор около 50мF между VMOT и GND свързан възможно най–близо до платката. Може да се наложи да се вземат мерки за допълнително охлаждане на драйвера при работа с по-високи изходни токове (над 1А).
 
Схема :
 
 
Допълнителна информация:
 
 
  • Арт.код: 2137
  • Производител: Pololu САЩ
Всички цени са с включен ДДС.

Copyright © 2011 - 2023 Erelement.