Цена:

Няма наличност

Pololu USB AVR Програматор

 
 
Не се поддържа в наличност! Сменен е с нова версия: Pololu USB AVR Programmer v2.1
 
 
Pololu USB AVR Програматор е компактен (15мм х 34мм), ниско бюджетен ISP програматор за AVR микроконтролери Atmel и е привлекателно решение за програмиране на AVR-базирани контролери (3pi-робот, Orangutan робо-контролери и др.). Програматорът има USB интерфейс и работи със софтуери като АVR Studio или AVRDUDE чрез виртуален COM-порт, използвайки AVRISPV2/STK500 протокол. Връзката между програматора и устройството, което искате да програмирате става с включения в комплекта 6-пинов ISP кабел.
Работи с Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Linux.
 
Поддържани микроконтролери:
Програматорът е проектиран да работи с всички AVR-контролери, които се програмират чрез AVR ISP интерфейс, но не е тестван с всички модели. Работи безпроблемно с 3pi-робота и робо-контролерите: Orangutan SV-328 и Baby Orangutan B-328За сега не работи със серията Atmel Xmega микроконтролери.
Програматорът поддържа ъпгрейд на фърмуера, което позволява неговата актуализация.
 
Захранва се от USB 5V и е предназначен за програмиране на AVR микроконтролери, които работят на 5V.
Важно: Програматорът НЕ осигурява захранване към програмируемото устройство. За целта при необходимост може да използвате VBUS от платката.
 
 
 
Комплектът съдържа:
  • 1бр. платка-програматор
  • 1бр. USB кабел
  • 1бр. 6-пинов ISP кабел.
 
Допълнителни функции:
USB-to-Serial adapter
След инсталиране на драйвера, освен виртуалния COM-порт, който използва програматорът за комуникация със софтуера, се появява и един допълнителен. Него може безпроблемно да използвате като USB към COM-порт адаптер.
 
SLO-scope
Програматорът може да действа и като осцилоскоп, но с много ограничени функции. Използват се аналоговите входове I/O A, I/O B и софтуера Pololu SLO (работи само на Windows). Обхватът за измерване на сигнали е от 0 до 5V (ако използвате допълнителен делител на напрежение може да се достигне по-високо ниво на входния сигнал). Поддържа два режима на работа: по 10 kHz на два 8-битови аналогови входа или един цифров вход и един 20 kHz 7-бита аналогов вход.
 
 
 
 
Забележка:
Препоръчително е да имате инсталиран Microsoft.NET Framework 3.5.
 
 
 
  • Арт.код: 2074
  • Производител: Pololu САЩ
Всички цени са с включен ДДС.

Copyright © 2011 - 2023 Erelement.